Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vérfarkas klánok

Sokféle klán van. Rejtőzködő, mindent eltaposó, és vannak akik megtalálták az arany középutat. Mágiával nem sokfalka foglalkozik. Minden falkának megvan a maga toteme, elképzelése és stílusa.

 

Shaman klán:                                                vizfarkas-jobb.jpg

Totemük:

Totemük a vízfarkas. Azért ez a totemük, mert a vízet használják gyógyításra.

Természetük és életük (a klánban):

Ők inkább gyógyítínak mint,hogy harcoljanak. Mindig a szellemekkel beszélnek és ehhez van egy kis médiumitásuk is. Ők vissza húzódóak mindent a béke útján próbálnak megoldani. Ezért nincs köztük semmi komoly vita vagy verekedés. Nagyon összetartóak, tártasági lények. A víz fontos szerepet játszik életükben. Mindig van egy víz lelő helye külön a falkának. Itt imátkoznak a víz Istenéhez, és ezzel gyógyítják a sebeiket. Nincs olyan, hogy ne lenne sámánjuk. Gyorsan választanak egy újat ha másiknak lejárt az ideje, vagy nem alkalmas rá.

Természetük (egyedül):

Egyedül nem szeretnek lenni. Mikor nincsenek a biztonságot nyújtó rejtekükön, mindig fülelnek és résen vannak. Csapatban az erő technikát alkalmazzák. Ha mégis egyedül lennének, agresszívabban viselkednének mivel nem érzik magukat biztonságban. Egyedül is keresnek víz forrást. Mikor egyedül vannak ez fontosabb nekik szinte bármi másnál. Ez teszi őket jó harcossá.       

Gyógyításuk:

Ez a klán különlegessége.  A vizet használják gyógyításra, mert a víznek testi és lelki gyógyítása is van.

A forrás közelében lévő kijelölt helyre viszik a pácienst. A sámán hoz vizet a forrásból és megáldja. Ezután nagy kántálás közepette a sebre vagy a betegre (ha betegség) önti a vizet.

Ez a technikát halálos sérülésnél vagy (akár milyen) betegségnél alkalmazzák. Oda a forráshoz csak a sámán mehet, mert szent víz. Mivel a sebeik hamar gyógyulnak, a sámán esetleg fertőtleníti őket. A betegségekre szoktak igazán koncentrálni. Ha a sámán tapasztalt és megfelelő sikkerrel gyógyít, a beteg 1-2 nap alatt meg gyógyul. Rosszabb esetben 4-5 nap.

Jelük:

A víz jelét használják, ami egy hullámos vonal. Ennek két kanyarában egy-egy kör található.►vizjele.jpg

  h2o.jpg

 
________________________________________________________________________________________________

Farkaskarom klán:                                                                                       

Totemük:                                                                                                        

A tűzfarkasa. A tűz ha nem vigyázunk rá mindent elpusztít. Ez a klán is ilyen csak éppen nem vigyáz rájuk senki.

 Természetük (klánon belül):  tuzfarkas-jobb.jpg

Nem hiába ez a nevük. Ez a legaggresszívabb és durvább klán. A legkisebb hibán, félre értésen, nézet eltérésen hajba kaphatnak. Viszont szoros családi kötelék fűzi őket össze. Ezáltal megvédik a hozzájuk közelebb álló rokonaikat, ha harcra kerül a sor. Egy falkában sokszor előfordul azon belüli tömeg verekedés 2 vagy 3 fél vagy akár több pártjára szakadva.

Természetük (egyedül):

Egyedül még rosszabbak. Mindent támadásnak vesznek. Így még aggresszívabbak mint falkában.

Jelük:

karmolas.jpgHárom karmolás. Ez nincs megszabva, hogy milyen legyen. Olyan ahogyan sikerül.

 

 

________________________________________________________________________________________________

 

Természet klán:                                                        foldfarkas2.jpg

Totemük:

Totemüka a föld farkasa lett.

Természetük és életük (klánon belül):

Ők imádják legjobban a természetet. Mindent ápolnak ami körülöttük él és mozog. Mindig környezetükben vizsgálódnak, nézelődnek. Kerülik a harcot. Óvatosak (főleg arra, hogy ne tapossanak le semmit ), bátrak bármit megtesznek az otthonuk ért. Együtt vannak mindig. Társasági lények. Annyira kedvelik a természetet, hogy szinte mindig  a szabd ég alatt vannak. Ritkán még esőben is. Ha megöltek valamit ételnek mindig áldoznak egy keveset a szellemeknek. Szinte mindenkit befogadnak és elég naivak, de az ismeretleneket figyelemmel tartják bármikor készen a védekezésre.

Természetük (egyedül):

Mintmár fent is említettem társasági lények. Ők fűződnek a legszorosabban egymáshoz. Ezért nagyon-nagyon ritka mikor egyedül vannak. Ha mégis meghúzzák magukat éjszakára, és minél gyorsabban próbálják felvenni a kapcsolatoto valakivel. Nehezen viselik a magányt.

Gyógyítás:

Gyógynövényekkel és olajokkal gyógyítanak. Ismernek minden gyógynövényt, már ösztönből is.

Jelük:

falevel-jel.gif Egy levél. Teljesen mindegy milyen, csak levél legyen.

level.jpg

 

 

________________________________________________________________________________________________

Vízparázs klán:levegofarkas.jpg

Totemük:

A levegő farkasa.

 Természetük és életük (klánban):

Furcsa nevük onnan ered, hogy ez egy varázslatokkal foglalkozó klán. A varázslatokhoz sokszor vizet melegítenek a parázson. Ők az a klán aki éjjel nappal varázslatokat kisérletezik ki. Rengeteg ősi rituáléjuk van. Ekkor hatalmas tüzet raknak, sokszor táncolnak is körülötte miközben kántál a sámánjuk. Harcban is varázslatokat, kisebb mágiákat használnak. Ezzel sokszor sikeresek is. Nem aggresszívak, de nem is naivak.

Természetük (egyedül):

Mikor egyedül vannak nem problémáznak. Akkor is megtartják a rituáléikat, csak nem raknak nagy tüzet és nem táncol senki. Akad köztük jó pár magányos farkas is.

 Gyógyításuk:

Varázslatok segítségével gyógyítanak. Minden seb fajtára megvan a külön varázslatuk, amit próbálnak minden utódnak megtanítani.

Jelük:

Jelük a Hold. Ők az egyszerűség kedvéért csak egy kört szoktak rajzolni. Igyekeznek a tökéletes körre és mindig sokat gyakorolják.

hold1.jpg

hold-kor-jel.png

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.